Как да освежим дома си с минимални средства

  Този въпрос е актуален за всеки един от нас! Да сменим нещо в дома си или да извършим освежаващ ремонт, са все процеси, които се случват задължително и периодично. Когато назрее това желание или нужда, ние отскачаме или до местната железария или шоурум, в зависимост от мащаба на намерение. Понеже първоначално сме инвестирали сериозен бюджет, то освежаването почти винаги е въпрос на по-евтина реализация. За това и ще анализираме въпроса – как да освежим дома си с минимални средства.  За това тук ще поговорим за стилистика на избора и техники за адекватен избор на средствата.

Съвет 1:

Ще започнем с цветовете на стените – генерален подход при стартирането на всеки интериорен проект. За целта отваряме почти винаги Pinterest и започваме нашето проучване. Също така можем спокойно да надникнем при производители като :  https://www.crownpaints.co.uk/colours На подобна страница можем най-малкото да се ориентираме за точния номер на харесаната от нас боя. Тов се изисква, когато я поръчваме, да я назовем с точната и сигнатура.

Съвет 2:

Как да постъпим с мебелите?! Понеже все пак сме си поставили вече изискването – бюджетно освежаване, то трябва да потърсим и такива мебели или само аксесоари за тях. Реално най-бюджетното ни решение е само да върнем живота на съществуващите мебели, като например сменим цвета им, някой елемент (като дръжки или обков). За целта може да посетите: http://salex.bg/ Ако посетите магазина на място, може да получите и консултация по конкретния казус.

Съвет 3:

Декорацията винаги е внасяла енергия и свежест във всеки проект. Става дума за артикули, като вази, цветя, картини, възглавници, свещници, огледала и други. При артикулите е важно да се запомне правилото за акцент и основен цвят. Или с прости думи, да преценим дали с тях искаме да внесем водещ или второстепенен цвят. Ако имаме вече основен такъв, то те заемат втора позиция и за целта е важно вече да се водим по първия. Това става с един лесен принцип, а именно с цветния кръг, който прикачвам тук.
С него можем да определим кой ще е второстепенния цвят на принципа на контраста или допълването. И при двата диаграмата може лесно да ни ориентира. Този подход ни гарантира баланса на нашата композиция.

Съвет 4:

Избор на килим. Ако погледнем помещение с килим, то трябва да си дадем сметка колко голям процент от кубатурата е запълнена с него. Именно това му отрежда водещо композиционно място. Освен естетическата му роля, той има и комфортна такава. Килимът може да свърже отделните позиции в дома отново с подходящ избор на цвят в него. Него можем да го отнесем към водещия цвят в композицията, или да постигнем контраст. Отново е въпрос на преценка, като водещ е принципа на водещ цвят или стил и допълващ него.

Съвет 5:

Пердета. Те също като горната позиция заемат доста голяма площа. Тях можем да ги обвържем с допълващия цвят. Тяхната фунцкция се определя от помещението в което се намират. Техният дизайн също варира, от плътност и разцветка, до детайл и шев.

Съвет 6:

Комбиниране на метал в помещенията. Металите можем да ги категоризираме в два основни дяла – студени и топли. Техния избор се води отново от допълващия принцип. Много актуално е комбинирането на студени и топли метали в едно помещение. Това може да се крака на легло, маса, стол. Декорационни елементи като капси, нитове, дръжки.

Съвет 7:

Пръсиствието на дърво винаги е било приемано радушно. На въпроса- как да избираме подходящата текстура на дървото спрямо дизайна ни, ние трябва да се ориентираме винаги по неговите разцветки и детайли в текстурата. То може да съдържа черни жилки или лилави дори. Може да е със светло жълта тоналност, която автоматично можем да балансираме със студен цвят – синьо например,  в дамаска на диван или столове. Ето до тук с горните стъпки Вие вече имате един сериозен арсенал и избор от средства, с който може да върнете живота на дома си. Ако пък желаете да получите по-подробно консултация за вашия предстоящ ремонт или освежаване, то може да ни пишете и

[metaslider id="317"]