Как да печелим от дома си!

Това понятие може да звучи за мнозино абсурдно, но е официално прието от вече практикуващи го! Да отдаваш имот под наем не е нещо ново или непознато занятие. Но доколко е актуално и какви са последните тенденции?! Airbnb е не само сайтът, но е сериозна заплаха за хотелиерския бизнес вече. Един от факторите, с които се борят именно хотелските вериги е точно краткосрочното отдаване на домовете. Тенденция, която набра в огромен мащаб по света привърженици и предприемачи. Ето какъв е моделът тук: Вие отдавате жилище през системата на Airbnb или Booking и най-често и двете за по няколко дена дома си. Проста аритметика показва двойни дори и по-високи приходи от дългосрочните наеми! Забележително нали! Добре, за да печелим и ние от дома си, какво е необходимо да се направи? Необходимо е първо да се запознаете с основните правила в играта и в един момент с нейните тънкости, които са неизбежни, понеже и там ще срещнете конкуренция. Става дума за факторите, които оформят имота Ви като атрактивен. А те са: 1. На първо място е локацията! Локация и пак локация. 2. На второ място e стилистиката на жилището. Наличие на линия, но да не е „евтино“. 3. Вътрешни удобства, като кафе, уреди за готвене и др. 4. Лесен достъп до дома, по възможност дистационно. Ще се спрем повече на темата стилистика и дизайн на подобен имот. Тук говорим за инвестиционно намерение, което по-скоро има за цел да бъде рационално, отколкото  зашеметително и също така достатъчно ефектно за да бъде отличено от останалите. За това ще го наричаме „бюджетно решение“. След взетото решение идват истинските въпроси.
  • Как да постъпим с обзавеждането и колко да инвестираме. Има статисики и анализи на натовареността, което може да предвидите. След това поглеждате в перспектива, колко би била възвращаемостта на инвестицията. И спрямо това, дали срокът Ви удовлетворява преценяте бюджетната си рамка.
С това може спокойно да стартирате проекта си. Сега идва второто решение, спрямо това дали жилището е ново строителство или старо такова. При първото имате по-голяма свобода за развъхряне с дизайн. При втората се прави анализ – кое може само да се освежи. Тук дори атрактивен е моментът на „винтидж“ артикулите, които от захвърлени вещи, могат да се превърнат в емблемата на дома ви. Това може и да роди името, с което вие да представите заряда и посланието на дома си. Маркетингът обича истории! Да, точно така. Това е част от дизайн процесът. Каква история ще интегрирате в проекта. Дали ще има френски нотки, урбанистични елементи или пък етно мотиви. Какъв е контекстът на средата, в която е имота?! Ще има ли общо със символиката на мястото? Как бихте искали чужденците – гости да приемат мястото? Всички тези въпроси изграждат успеха на вашата инвестиция! Надявам се този материал да Ви е полезен. Консултирайте се с нас за да Ви помогнем в изготвянето на Вашата бюджетна рамка.

[metaslider id="317"]