Какви са разликите в предлаганите дизайн и строителни услуги на пазара

Днес предлагането на имоти е огромно – от ново и старо строителство до частично-ремонтирано и напълно обзаведено.

Също толкова голямо е разнообразието в предлаганите услуги за ремонтни или довършителни услуги.

Всичко започва с дефинирането на нуждата от обзавеждане. За жалост има стотици детайли и условности, които обитателите не познават и пропускат. Това най-вече е моментът с довършителните работи. При обзавеждането нещата стоят една идея по-ясно, но и там предлагането е голямо и „на парче„. Какво имам в предвид с това понятие?!

Решавате, че ви е нужна кухня и търсите производители на кухни. На пазара има доста профилирали в тази посока. Но това, което се случва най-често е те да ви предложат варианти, които да рамкират вашите представи. Така тръгвайки вече с едни ограничения вие все повече се чувствате стеснен в избора и аранжировката си.

Имате нужда от гардероб, като в този сегмент също има огромно предлагане. И така по всички параграфи до смесителите за баня.

До тук сте се справили с всичко нужно, макар и на идея

Но идва най-важното и страшно предизвикателство – да се аранжира и контролира всеки един отделен процес – от взимането на размери до сглобката.

Започват телефонни разговори, консултации, събиране на мнения, сравняване на цени. След това започва уговорката, кой кога да работи в дома ви. Вие имате ангажименти, било то лични или служебни, когато можете присъствате, когато успеете давате ключ на съсед, роднина или приятел, за да осигури достъп. С една дума – започва да кипи работа и той най-вече за вас.

Цялата сага варира от 6 месеца до, в най-добрият случай, година!

Резултат – изхабени нерви, лутане и разхвърлен бюджет, който далече надминава първоначалните ви представи. С половината фирми сте се скарали по време на работата, други пък не са спазили срокове или качеството не е очакваното.

Майсторът ви се струва че живее у вас по-дълго от самите вас. И това е така, понеже „самотните специалисти“ взимат повечко обекти и лавират между тях, така че вашият е някъде в редицата от чакащите.

Никой не може да ви даде ясни срокове или другото неприятно събитие е, че ви дават по 3 месеца за доставка на един диван!

3 месеца!!!

Абсурдни срокове за доставки и монтажи, не се знае кой кога пристига в дома ви за да извърши дадената услуга и за капак, нищо не си подхожда и кореспондира в проекта. Нито фурнира на кухнята кореспондира с останалите мебели, нито осветлението е зонирано правилно. С една дума – хаос и на парче.

Какво е решението? 

Нужна ви е една фирма, един консултант, едно лице с което да комуникирате. То трябва да е достатъчно компетентно и с доказан професионализъм в областта, че да ви консултира по всички точки свързани с вашия ремонт.

Да, има такива фирми, такава е и нашата.

Ние сме с 20 годишен опит и стилът ни на работа е изваян от редица реални ситуации – добри и лоши.

Това ни е позволило да се структурираме правилно, така че една информация или взето решение да не се загуби през един човек, а да бъде асимилирана и реализирана по веригата от управител, технически ръководител, до майстор. Пътят на обратната връзка е същия – както вертикално двупосочно, така и хоризонтално.

По този начин всички замесени в процеса на реализация взимат решения заедно с другите и се съгласуват възможно най-бързо и плавно. Така предходен процес „подлага“ на следващия и пъзела сработва до крайния – цялостен резултат.

Всичко е изговорено и одобрено още в проектна фаза, остойностено и поставено на правилното място във времето на изпълнение.

Доставчиците знаят също тяхното място в графика.

Формулата е:

Всичко да се случи с един отбор!

Много избягват подобна услуга, като я наричат – „скъпа“.

След това, като се сблъскат с океана от проблеми, отново се връщат.

Нормално е когато видиш цялата картина понякога да ти дойде в повече, но така нещата са реални. Много често клиент с влюбва в едно парче от цялото, ръководен от неговата стойност и така остава с илюзата за цената на цялото.

Или друга грешка е да се иска само изработка на проект, с идеята по него вие сами да търсите най-евтината реализация. Ръководени от този принцип, човек със сигурност ще намира винаги по-евтино. Но това евтино изделие или услуга, какво спестява сега, което после ще дойде скъпо – е въпроса.

Но как ще реализираме еднакво качествено компонентите в дома, това не са ли различни компетенции – би попитал някой?

Да, различни са, но с нашия опит и познания на пазара ние съумяваме да наблюдавме тези тенденции в предлагането на пазара.

Така отсяваме фирми, производители и доставчици, докато развием най-добрия отбор за нуждите на нашите клиенти.

Тук поставяме ясни и прости критерии.

  1. Яснота в срокове и цени

Винаги играта се печели от добрият баланс. Срок, който не съответства на нашия интервал за реализация губи играта или просто се напасва за да влезе в правилния момент. Същото е и при цените. Ако даден продукт не влезе в заложения бюджет, той просто не бива залаган.

2. Гаранция за качество и поддръжка

Малцина биха дали една година след монтаж за поддръжка. Интериорът е един организъм, на който му е нужно време да се напасне и да заработи синхронно. За това ние се грижим при евентуални технически неизправности.

3. Актуален дизайн

Това понятие е важно за всеки, който се счита за “педагог“ по стилистика. Да, вярно е, че хората са толкова различни, колкото и техните вкусове, но майсторството е да се сътвори най-доброто спрямо техните изисквания и то да кореспондира с времето в което живеем. Технологиите далеч не са това, което бяха през 90-те години за да се създава дизайн в духа на тези години. Сега разполагаме с всичко нужно, с което да създаваме красиви домове.

4. Огромно познание

Не е достатъчно да си компетентен в един сегмент и да посрещаш множество различни нужди на клиенти. Нужно е огромно познание на предлаганото в строителния бранш. Нужно е техническо познание, разбиране към детайл и материал. Познаване на брандове и уреди, осветителни системи и обков. Всичко това дава свободата да се реализира наистина индивидуален дизайн.

С тази свобода и лекота може да работите и вие, ако потърсите от нас

 

[metaslider id="317"]