Защо да изберем индивидуална разработка за проекта си

Какво представлява индивидуалната разработка на интериорен проект?

Най-важната и основателна причина за този подход са разнородните разпределения и казуси, които срещаме, когато си търсим ново жилище или избираме локация за новия си магазин.

Така естествено идва нуждата от индивидуална разработка на нашата идея.

„Да, но сигурно това е скъпа услуга?“

-казва обикновено гласа в главата ни.

Отговорът ни е – не е задължително да е скъпо и той най-вече ако се сравни тази услуга с цената на обратните събития.

Много често се решава да се прескочи консултация с експерт, защото бюджета вече вероятно е разпределен за монтажните дейности и материали – още една съществена грешка!

До тук отново стигаме до рисковите фактори, които споменахме в статия: как да избегнем грешките в интериорния дизайн.

Има много професионални магазини на пазара, които обаче предлагат само продукт в техния сегмент, като например кухни. Да, те ще Ви консултират доста детайлно как работи кухнята и какви са опциите и, но всичко ще се върти около тяхното портфолио на модули или определени опции, между които Вие може да избирате. С една дума – няма да сте напълно свободни в избора си. А по-лошото е, че така няма да имате цялостна визия върху проекта си и въпросните консултанти също няма да дадат цялостно решение.

Друга особеност е маркетинговото позициониране на голяма група продукти. Какво имам предвид?! Магазините за плочки искат от Вас да купите плочки. Подобно е и в магазините за паркет, санитария, бои и прочие. Тоест – липсва Ви дерижиране на всички позиции!

Стигаме до момента на по-комплексното предлагане – отиваме една стъпка нагоре към желан резултат. Посещаваме ИКЕА или други мебелни къщи, които са царят в позиционирането. От там не се излиза без покупка. Но да се върнем към Вашия проект. Консултираме се в отдела за кухни. Там ни обясняват за срока на доставка, големия гаранционен срок и други детайли. Но пак виси въпросът – как ще съчетаем нещата?

Мебелни къщи дори предлагат да ви изготвят идеен проект с техните проекти в него. Наистина полезно! Но въпросът не е решен.

Много често имаме запитвания и аварийни обаждания от хора, които са вече „посетени“ от майстори или са заклещени посреда на проекта си. Буквално не знаят как да продължат.

Индивидуалната разработка на интериор не е прищявка. Тя е заължителен процес! Без нея няма как да се навържат всички компоненти в проекта, така че да се получи цялостност и завършеност. Също така, една позиция, като холна гарнитура или мивка дори, няма как да бъде избрана самостоятелно поради намалената си цена или друг критерий – без да се съгласува с прилежащите и обекти, цветове или текстури.

Когато се решите да започнете ремонт или дейности в новия си апартамент, започвате директно с изпълнението.

Разбира се преди това сте гледали не един и два проекта. Знаете и сте си харесали гранитогрес, само ви остава да намерите майстор.

Да, но истината не е точно така, както я виждате в този момент.

Надявам се с тези 10 съвета да съм Ви бил полезен. Ако искате и Вие да се предпазите от грешки, може да се свържете с нас за

[metaslider id="317"]